Vackra trädgårdar i och runt Östergötland

CIMG1900

Villa Solvik i Boxholm

Marianne och Håkan Danielsson

Stor vacker parkliknande trädgård runt ett gammalt ståndsmässigt hus i utkanten av ett mindre samhälle. Trädgården sluttar svagt ner mot Lillån och inramas av skog på två sidor. En trädgård att vandra runt i och upptäcka nya detaljer. Mängder av enkla sittplatser.

Stora öppna ytor som harmoniserar med byggnaderna på tomten. Många träd och buskar för att på sikt få en park som stämmer överens med huset. Trädgården innehåller både en stor naturlig damm och en grävd damm. Den grävda dammen innehåller koikarp och guldfisk.

Jorden är lätt sandjord. Detta tillsammans med den svaga sluttningen gör att även en del känsliga växter klarar vintern, eftersom de har torrt runt rötterna. Den lätta jorden gör det också enkelt att anlägga nya rabatter, vilket sker varje år.

Rabatterna går oftast i engelsk stil vilket bland annat innebär att perennerna får växa fritt till sin naturliga storlek. De innehåller Dagliljor i olika färger och storlekar, Hosta både som avgränsare och som solitärer och många olika andra sorter. För att få lite höjdvariation finns det hemgjorda ställningar för klematis i många av rabatterna. Det finns både Alpklematis och mer storblommande sorter.

Hemsida Villa Solvik


 

Share Button

Kontaktuppgifter


2 reaktion på “Villa Solvik i Boxholm”

  1. Så mycket ni har jobbat med denna trädgård sedan vi var hos er tillsammans med Tranås trädgårdsförening för några år sedan.
    Så vackra rum ni har skapat i er trädgård

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>